PROJEKTI

 • Partner: Informacijski centar Nova Gradiška

  Fond: Javni natječaj za prijavu projekata udruga za dodjelu financijske potpore iz sredstava Savjeta za europske integracije Brodsko-posavske županije

  Vrijednost projekta: 2.500,00 kn

  Trajanje projekta: svibanj 2015.

  Opis projekta: Tijekom obilježavanja Europskog tjedna u Brodsko posavskoj županiji, LAG Zapadna Slavonija planira postavljanje štanda u samom središtu Grada Nova Gradiška – u pješačkoj zoni. Na navedenom promotivnom štandu LAG i partner u projektu izložiti će brošure i letke, te tiskane pristupnice za članstvo u LAG-u kako bi privukli što veći broj dionika iz gospodarskog i civilnog sektora. Također, LAG Zapadna Slavonija i partner Informacijski centar Nova Gradiška planira prikazivanje filma „Poslije godina mržnje“ u Domu kulture Nova Gradiška. Film je namijenjen učenicima srednjoškolskog uzrasta te svim zainteresiranim građanima. Film govori o začecima i stvaranju Europske Unije tijekom pedesetih godina dvadesetog stoljeća, a njegovo snimanje financiralo je Predstavništvo Europske komisije u Francuskoj 2007. godine.

   

  europski-tjedan-2015-1europski-tjedan-2015-4

 • Fond: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Europa plus u 2014. godini

  Vrijednost projekta: 150.000,00 kn

  Trajanje projekta: 15.07.2014. - 30.01.2015.

   

  lag zs i nacionalna

   

 • Nositelj projekta: LAG „Zapadna Slavonija“

  Partner: Informacijski centar EU-a

  Fond: Javni natječaj za prijavu projekata udruga za dodjelu financijske potpore iz sredstava Savjeta za europske integracije Brodsko-posavske županije

  Vrijednost projekta: 3.500,00 kn

  Trajanje projekta: svibanj 2014.

  Opis projekta: Posjetitelji su tog dana kada se obilježava Dan Europe sve institucije Europske Unije otvorene, pa tako i LAG Zapadna Slavonija ima u cilju otvoriti vrata svog novog ureda posjetiteljima kako bi Europu približila svojim građanima. Informirati ih o EU natječajima i odgovorili im na postavljena pitanja. Također bi se upoznali sa lokacijom novog ureda LAG-a. Također bi se upoznali sa lokacijom novog ureda LAG-a što je također dosta važno u smislu rada s civilnim sektorom koja je jedna od zadaća LAG-a. Bili bi upućeni o novom Infocentru koji je upravo namijenjen da odgovori na sva pitanja o EU zainteresiranih građana. Zajedno u partnerstvu s našom novootvorenim Infocentrom bi promovirali EU putem letaka i brošura i informirali građane o projektima i svemu što ih zanima. Cilj LAG-a je kroz košaricu naših proizvoda predstaviti ljudima kako i dalje ne gubimo svoj identitet već naprotiv podupiremo razvoj naših domaćih proizvoda i onoga što nas čini prepoznatljivim u Europskoj Uniji.

   

  dani-otvorenih-vrata

 • Nositelj projekta: LAG „Zapadna Slavonija“

  Fond: IPARD program

  Vrijednost projekta: 900.000,00 kn

  Trajanje projekta: 10.07.2013. – 10.07.2015.

  Opis projekta: Povezivanje svih sektora, civilnog, gospodarskog i javnog te zajedničko osmišljavanje strateških ciljeva i prioriteta pojedinog ruralnog područja, odnosno decentralizacija donošenja odluka i odgovornosti na ovu razinu, počelo se osmišljavati u ruralnim područjima kroz LEADER pristup, odnosno stvaranje lokalnih akcijskih grupa (LAG) u okviru određene mikroregije.

  Međusektorska suradnja, informiranje i edukacija stanovništva o mjerama razvoja ruralnih područja, izrada i provedba lokalne strategije razvoja koja se temelji na interakciji između sudionika i projekata različitih sektora lokalne ekonomije, osmišljavanje, prijava i realizacija projekata od strane dionika u LAG-u glavne su postavke ovakvog javno-privatnog partnerstva koji se temelji na bottom-up pristupu ili pristupu odozdo prema gore.

   

  lagzs-leader

 • Nositelj projekta: LAG „Zapadna Slavonija“

  Partner: „LEADER“ Udruga za unapređenje, zaštitu i promicanje ruralnih područja

  Fond: Javni natječaj za prijavu projekata udruga za dodjelu financijske potpore iz sredstava Savjeta za europske integracije Brodsko-posavske županije

  Vrijednost projekta: 2.000,00 kn

  Trajanje projekta: 15.03. – 30.05.2013. godine

  Opis projekta: Tijekom obilježavanja Europskog tjedna u Brodsko posavskoj županiji, LAG „Zapadna Slavonija'' planira postavljanje štanda u samom središtu Grada Nova Gradiška – u pješačkoj zoni. Na navedenom promotivnom štandu LAG i partner u projektu izložiti će brošuru LAG-u i LEADER programu, te tiskane pristupnice za članstvo u LAG-u kako bi privukli što veći broj dionika iz privatnog i civilnog sektora na uključivanje u LAG.

   

  logo lagzs_1

   

  eurposki-tjedan